top of page
  • Skribentens bildIslamMedia

USA: Landet i totalt förfall

Dagens USA är definitionen av ett land i totalt förfall.


Enligt experter är en misslyckad stat en politisk enhet som har förfallit till den punkt där de grundläggande förutsättningarna och skyldigheterna för en suverän regering inte längre korrekt fungerar.


Robert Longley säger:


"En misslyckad stat är en regering som har blivit oförmögen att tillhandahålla de grundläggande funktionerna och ansvarigheterna för en suverän nation, såsom militär försvar, lagföring, rättvisa, utbildning eller ekonomisk stabilitet. Vanliga kännetecken för misslyckande stater inkluderar fortsatt våld, korruption, brottslighet, fattigdom, analfabetism och förfallande infrastruktur.


Även om staten fungerar korrekt kan den misslyckas om den förlorar trovärdighet och förtroendet från folket."


 
USA är ett land i förfall
 

Amerika uppfyller över 90% av kriterierna för en "misslyckad stat". Följande statistik styrker detta påstående:


  • Mord Mellan 1990 och 2019 begicks 531,349 mord i USA. En av de högsta i världen i ett "utvecklat" land.


  • Våldtäkt Under 2019 var det 406,970 offer för våldtäkt och sexuella övergrepp i landet. Från och med 2015 har det varit ett genomsnitt på över 91,000 våldtäkter per år i USA, enligt forskningsavdelningen på Statista. Antalet våldtäkter per 100,000 invånare, USA är nr 14 bland världens länder.


  • Opioidkrisen I slutet av 1990-talet försäkrade läkemedelsföretag samhället att patienter inte skulle bli beroende av receptbelagda opioidsmärtstillande medel, och vårdgivare började oansvarigt att förskriva dem till människor. Snart började överdoser öka. Enligt NIH dog nästan 50,000 personer i USA av opioidöverdoser år 2019.


  • Politiska fångar Det finns många politiska fångar - för många för att nämna här - som hålls i amerikanska fängelser för att vara politiska aktivister. I de flesta fall är de frihetsberövade på fabricerade anklagelser, tvivelaktiga domar, etc. baserat på deras ras. Den mest kända av dessa är Julian Assange, en australisk journalist anklagad för att ha avslöjat "klassificerade statshemligheter".


  • Antal fattiga Enligt US Census Current Population Report 2019 anses 34 miljoner amerikaner vara fattiga - 10,5% av den nuvarande befolkningen. USA är det rikaste landet i världen.

  • Amerikas onödiga och katastrofala krig. USA har varit i krig i 225 av de 243 åren sedan 1776, enligt http://TheNews.com. Enligt Global Futures Fund har Amerika varit i 19 krig sedan andra världskriget: Koreakriget, Vietnamkriget, Irakkriget och Afghanistankriget är några av dem. Kriget i Irak ensamt, enligt vissa rapporter, krävde över en miljon liv till en kostnad av över 5 biljoner dollar.


Det totala antalet offer som dödades i alla dessa krig är mer än 12 miljoner.

2 visningar0 kommentarer
bottom of page